עמותת במיטבי הקרן ע"ש רות ורובל הוקמה בשנת 2003 על ידי משפחת שניידר וורובל לזכרה של גב' רות ורובל שהתמודדה עם מחלה אונקולוגית כרונית. עשייתה רבת הפעלים למען החברה, נתינתה הנדיבה של רות לזולת היא שהיוותה השראה בהקמת העמותה על שמה. השליחות שלנו היא לתמוך במתמודדים עם מחלות
כרוניות באמצעות הפגת בדידות, מיפוי צרכים והתאמת פתרונות מיטביים בדגש על אוכלוסייה מוחלשת בפריפריות.
כ-75% מאזרחי ישראל מעל גיל 65 מאובחנים כמתמודדים עם מחלה כרונית אחת לפחות. רבים מהם סובלים בנוסף למחלה הפיזית גם ממגפת הבדידות. בצל מחלתם ותנאי חייהם הם ממעטים במפגשים חברתיים ולא מקבלים מענה מספק לצרכים רגשיים. הבדידות שבה הם חיים מציבה מולם אתגרים נוספים: קשר חלקי עם גורמי רווחה, ניהול לא מיטבי של המחלה והטיפולים הנדרשים, קושי בהתמצאות במרחבי הביורוקרטיה של מערכות הרפואה הציבורית ועוד.
כאן אנחנו נכנסים לתמונה.
כפתרון לצורך ולמצב הקיים העמותה מפעילה את תוכנית חיבו"ק (חיבור בריאות וקהילה) אשר במסגרתה סטודנטים מלגאים ממקצועות טיפוליים , יוצרים קשר אישי משמעותי עם חולים כרוניים . הקשר מבוסס ברובו על פעילויות של הפגת בדידות, מיפוי צרכים והתאמת מענים שונים כגון: מיצוי זכויות, הקניית ידע, ביטחון תזונתי, סביבתי, ניידות ועוד.
משתתפי מלגת חיבו"ק, הסטודנטים והמטופלים מגיעים מכל זרמי החברה הישראלית, גברים ונשים, חילוניים ודתיים, יהודים וערבים בפריסה ארצית, באזורי פריפריה חברתית וגיאוגרפית במגזרים השונים. הסטודנטים מקבלים בתמורה לפעילותם מלגת לימודים והמטופלים סיוע ותמיכה. הפעילות מותאמת אישית לתרבות ולמגדר.
אנו מבססים את הפרויקטים שלנו על תשתית החיבור החברתי הבין דורי המחבר בין סטודנטים צעירים לחולים כרוניים ברובם בני הגיל השלישי הזקוקים לתמיכה רגשית, ליווי וסיוע בתחומי הנגשה שונים.
התוכנית מייצרת חיבור מקרוב של שיח ותמיכה כך שגם המטופלים יוכלו לקבל אוזן קשבת ולהרגיש פחות בודדים והסטודנטים יוכלו גם להיתרם ולקבל זווית נוספת מבחינה מקצועית של חולים כרוניים בקהילה .
התוכנית מנוהלת על ידי אנשי מקצוע וכוללת מעטפת הכשרות, ליווי מקצועי, וניהול בכלים טכנולוגיים מתקדמים על מנת להביא את המטופל למצבו המיטבי.