אודות

"השליחות שלנו היא לסייע לאנשים עם מחלות כרוניות להתמודד עם מחלתם ובדידותם באמצעות הנגשת מענים לצרכים, הפגת בדידות והקניית ידע."

עמותת הקרן ע"ש רות ורובל (ע"ר 580568822) הוקמה בשנת 2003 על ידי משפחות שניידר ו-ורובל לזכרה של הגב' רות ורובל ז"ל אשר התמודדה עם מחלה אונקולוגית כרונית.

בישראל חיים מיליוני בני אדם המתמודדים עם מחלות כרוניות. אצל רבים מהם המחלה פוגעת באיכות החיים, משפיעה לרעה על חיי המשפחה והחברה, על ניהול שגרת היומיום ועל ההתנהלות בקהילה שסביבם. ארגוני הבריאות והרפואה הציבורית בישראל מעניקים שירותים רפואיים מתקדמים ומסייעים לחולים הכרוניים בהארכת תוחלת החיים, אך נדמה שבהיבטים רבים אחרים – חברתיים ורגשיים – המערכות בישראל עדיין לוקות בחסר.

משבר הקורונה החריף את מגפת הבדידות, בעיקר בקרב חולים כרוניים בגילאים מתקדמים. הניתוק הכפוי מבני המשפחה ומהקהילה יצר עבור רבים מהם עומס רגשי ופיזי שפגע באיכות חייהם ולעיתים אף החמיר את מהלך המחלה. כך, לצד ההתמודדות עם המחלה, רבים מהחולים הכרוניים מצאו עצמם בודדים ומתקשים להתנהל אל מול מערכות ביורוקרטיות שלא מנגישות את המענה הדרוש להם במידה מספקת.

כאן בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה.

העמותה פועלת לשיפור איכות חייהם של אנשים עם מחלות כרוניות ובני משפחותיהם בשורה של מיזמים שנועדו להעניק מענה מקיף ומשלים לרפואה המתקדמת. העמותה פועלת בפריסה ארצית ובשיתוף פעולה עם ארגוני בריאות מובילים כגון – אש"ל-ג'וינט, מנהל הסיעוד במשרד הבריאות, המשרד לשוויון חברתי, קופות החולים, מוסדות אקדמיים, מועצות מקומיות ועוד.

העמותה מובילה תפיסה פרו-אקטיבית המזהה צרכים שעולים בקרב ארגוני הבריאות והגופים הקהילתיים – ומייצרת שורה של פתרונות מקיפים בפריסה ארצית, המהווים נדבך נוסף ומשלים לשירותי הרפואה הציבורית בישראל. שורת המיזמים שאנו מקימות נוגעים במגוון תחומי חיים ופועלים במגוון תצורות ופלטפורמות – פגישות פרונטליות, ליווי פרטני רגשי וחברתי של חולים במתכונת אחד-על-אחד, הכשרות קבוצתיות לאנשי מקצוע ולבני משפחה, פעילות במרחב הדיגיטלי להנגשת מידע לחולים ולבני משפחותיהם, ועוד.

העמותה בנויה משלוש יחידות מרכזיות

חיבו"ק – חיבור בריאות וקהילה – הנגשת מענים ושירותים מהקהילה והפגת בדידות לאנשים עם מחלות כרוניות ובהם גם קשישים שלאור מצבם הרפואי ממעטים לצאת מהבית. הפעילות מתבצעת באמצעות סטודנטים מלגאים ממקצועות הבריאות והרפואה. בפרויקט זה ישנו דגש על קשר פרטני ומותאם אישית עבור כל מטופל לפי צרכיו ודגש על קידום בריאות.

Know How – מערך הדרכה והכשרה – יחידה לימודית מיוחדת עבור אנשים עם מחלות כרוניות ובני משפחותיהם. המידע שמועבר במערך הלימודים מעניק כלים לניהול הטיפול העצמי במחלה ומעצים את תחושת המסוגלות של המטופל בהתמודדות עם ניהול המחלה ועם עולם הרפואי.

Social Tech – עטיפה טכנולוגית – יחידה דיגיטאלית המחברת את חזון העמותה לתשתיות וכלים טכנולוגיים אפקטיביים, בהם חיבו"ק דיגיטאלי- מערכת ייחודית בפיתוח שתהיה בעלת יכולות רבות ומגוונות, הכוללת אפליקציה לניהול מערכי שטח ומטה בפרויקטים השונים ביחידת חיבוק.

דילוג לתוכן